Linoleum/marmoleum vloer leggen

Marmoleum® is de merknaam van linoleumvloerbedekking geproduceerd door de Nederlandse fabrikant Forbo Flooring te Krommenie. Linoleum is een duurzame vlakke vloerbedekking die prima tegen een stootje kan. Linoleum is een natuurproduct, gemaakt van natuurlijke ingrediënten als lijnolie, houtmeel, hars, kalksteen, pigment en jute. Linoleumvloeren zijn comfortabel, makkelijk in onderhoud en kunnen goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Door de vele kleuren en verschijningsvormen past deze vloerbedekking bij elke stijl en ieder interieur.

Decoratief

Tegenwoordig worden linoleumvloeren steeds vaker decoratief geïnstalleerd, zoals het werken met figuren en patronen, verschillende kleurvakken of kleurbanen. Naast de bekende rollen op 200 cm. breed, is Marmoleum ook verkrijgbaar als tegels en Marmoleum click, een laminaat van linoleum op panelen van HDF en kurk. De voordelen van Linoleum zijn legio: het voelt prettig aan uw (blote) voeten, is eenvoudig schoon te maken en eindeloos te combineren met elke woonstijl en daarnaast ook ideaal voor vloerverwarming.

Ondervloeren

Linoleum is op vrijwel iedere ondervloer aan te brengen mits deze wel voldoende vlak en drukvast is. Wel moeten de ondervloeren meestal van te voren worden geëgaliseerd of worden uitgevlakt met daarvoor bestemde MDF-platen. Indien er een MDF-Foam laag wordt aangebracht onder de MDF-uitvlaklaag ontstaat er een nog betere contactgeluid isolatiewaarde.

Offerte aanvraag

Bent u benieuwd naar onze tarieven? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen

Contact

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Contact